indochina villa's

The house was designed to give a sense of contact with the water element inspired by the owners love for yachts. The contact of the house and artificial ponds that surround it, create a cooling sensation.

.about this project

Client
The Steven
Location
San Francisco
Year
2017
Status
Completed

The water for the lakes and the pool comes from a well, while the water demand for irrigation comes from a tank in which rainwater is collected through a drainage system. The sustainable design allows the sun to warm up the house during winter and and to protect the house from the sun during summer. The use of geothermal energy saves energy for the cooling and heating systems. The rooms are covered with spiral that in conjunction with the solar panels on the rear side of the plot, heat the pool water. Photovoltaic panels have been fitted at the rear side of the plot for the production of electric power.

H3 was constructed with eco-friendly materials and the interior furniture within the house, has been designed according to the needs of the owner. The design objective was to create a luxurious and ergonomic environment with clean lines and minimalist aesthetic. The surroundings of the building have been decorated with wall sculptures created by the sculptor John Aspras that give a tint of abstract to the house. The architecture, the construction materials and the technologies, all contribute to the construction of this dynamic and contemporary house.Architect: 314 Architecture studio / Pavlos Chatziangelidis, Structural Design: Dimitris Arnelos and Maria Kazakou , Consultant Engineer: Fotini Karagianni, Construction: Mohamed Ahmed.

WANT TO ORDER A PROJECT?
.leave a message or question

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.